Muratpaşa Belediyesi, ramazan ayının ruhunu özel sofralarda
yaşamak isteyenleri, Antalya Lokantası’nda geleneksel tatlarla buluşturuyor.
Şehrin eşsiz manzarasına karşı kurulan iftar sofralarında,
Antalya’nın coğrafi işaretli lezzetleri özenle hazırlanmış menülerle sunuluyor.
Antalya, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin
mutfak kültürüyle de ön plana çıkıyor. Muratpaşa Belediyesi, kentin bu değerini
daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda
yeni bir belediye işletmesi olan Antalya Lokantasını hizmete açtı. Falez sahil
bandında, doğayla iç içe bir konumda yer alan bu yeni mekan, Antalya’nın
coğrafi tescilli lezzetlerini misafirleriyle buluşturuyor.
Antalya Lokantası’nın bu yılki iftar mönüsü, şehrin coğrafi
işaretli tatlarını bir araya getirerek unutulmaz bir gastronomi deneyimi
sunuyor. Alanya’nın meşhur Hülüklü çorbası ile başlayan mönü, Antalya
mutfağının vazgeçilmezlerinden tahinli piyaz, Aksu köfte, dökümde kuzu et ve
Toros salata ile devam ediyor. Meze tabaklarında ise hibeş, şaksuka, acuka, köz
patlıcan ve haydari gibi lezzetler yer alıyor. İftarın finali ise tahinli kabak
tatlısı ve irmik helvası ile yapılıyor.
TESCİLLİ LEZZET HÜLÜKLÜ ÇORBA NASIL YAPILIR?
Osmanlı mutfağından günümüze uzanan Hülüklü çorba, ramazan
sofralarının baş tacı olmaya aday. Bol baharatlı ve besleyici bu geleneksel
çorba, kuzu eti, nohut ve özel baharat karışımıyla hazırlanıyor. Limon suyuyla
dengelenen lezzeti ve doyurucu yapısıyla iftara sıcak bir başlangıç sunuyor.
Hülüklü çorba yapmak için bir su bardağı nohutu 1 gün önceden ıslatıp haşlayın.
500 gram kemikli kuzu etini suyla kaynatın, köpüklerini alın ve haşlandıktan
sonra etleri didikleyin. Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağında 1 su bardağı
doğranmış soğanı kavurun, ardından 1 yemek kaşığı salça ve 1 kaşık un ekleyerek
karıştırın. 6 bardak sıcak su, haşlanmış et ve nohutları ekleyin. Tuz,
karabiber ve kimyonla tatlandırın, kaynatın. Kıvam aldıktan sonra yarım limon
suyu ekleyerek sıcak servis yapın.
ANTALYA, (DHA)